Site Overlay

Hoşgeldiniz…

Altuğ'un Karamel Mozaik Pastası
Açma
Açma
Bol yağlı ve lif lif hamuru ile bir klasik
Sicilya Portakal Salatası
"Insalate di Arance - Portakal Salatası" İtalyan mutfağında sonbahar salatası olarak ilk servis (Primo Piatto - çoğul Primi Piatti) öncesi servis edilebilir.
Adana Kebap (Kıyma Kebabı)
Altuğ'un Küçük Tako Pizzaları
Somon Füme
Marine içinde bekletilen somon. Duman altında bırakılınca Füme Somon oluyor. Ancak fümesiz olarak Gravlaks adı altında küp küp doğranarak da servis edilebilir.
Kabak Mücver
Kabak Mücver
Rende kabak, yumurta ve unun esas olarak tanımladığı ve diğer malzemelerin çeşnilendirdiği kızartma olarak tanımlanabilir.
Şikago Tarzı Pizza (Deep dish)
Şikago Usulü diye de bilinen, Un, Maya, Tuz, Şeker, Mısır Unu ile hazırlanan hamur içine bolca peynir, domates sosu ve et ile hazırlanan Deep Dish Pizz
Çiğ Köfte
Suşi
Suşi
Japonya'dan Amerika'ya oradan dünyaya yayılan tatlı pirinç içine sarılı değişik içerikler
Anne Poğaçası
Poğaça
Poğaça kahvaltıda çayın yanına olsa ne güzel olur. Annelerin yaptığı pastaneninkilerden doğla olarak farklı ve unutulmazdır.
Hamburger
Tatlı Hamburger Ekmeği
Yumuşak ve tatlı hamburger ekmeği. Pan dö mi (pan de mie) ve briyoş (brioche) arası çok yumuşak bir ekmek. Tangzhong metodu diye de geçer) denen un, süt, su karışımını pişirerek başlanıyor ve çok yumuşak bir ekmek elde ediliyor.
Lavanta ve Beyaz Çikolatalı Kurabiye
Islak Hamburger
Islak Hamburger
Sarımsak, karabiber, kimyonun baskın olduğu buharda hamburger
Vişne Kulis ile Pana Kota
Pana Kota (Panna Cotta)
Pana Kota, sütlü tatlı kategorisine giren, kremalı ile yapılan hafif bir İtalyan tatlısıdır. Panna Cotta İtalyanca pişmiş krema demektir.
Tatlı Ekşi Soslu Tavuk (Hong Kong Stili)
Peynir Sufle Fırında
Peynir Sufle
Havalı bir kahvaltı ikramı için Peynir Sufle.
Şu Hamuru - Pataşu
Tatlı olarak, Profiterol, Eclaire (ekler) gibi tatlıların; tuzlu olarak Gougeres gibi ikramların temel hamuru. Temel tarif ne tuz ne de şeker baskındır. İçi boş bir kabuk olarak doldurulmaya hazır olarak çıkar. Temel sırrı hamurun sıcak hazırlanması ve pişerken fırının kapağının açılmamasıdır.
Tim Ho Wan Çöreği (dana ile)
Tim Ho Wan Çöreği
Fırında pişen, oldukça tatlı, yumuşak bir hamur içinde soslu et bulunur. Üzerindeki ince çıtırdak bir katman bulunur. Asya'nın tatlı tuzlu yemeklerine güzel bir örnektir. Buharda pişen şekli de vardır.
Gaziler Helvası (Un Helvası)
Un Helvası (Gaziler Helvası)
Un Helvası veya Gaziler helvası, Trakya yöresi un helvasıdır.